Mussennestkast of mussenflat

Mussennestkast of Mussenflat, mussenappartement. Mussennestkast geschikt voor mussen (huismus, ringmus, heggenmus etc.). Het nestkastje wordt ook door mezensoorten gebruikt. De nestkast is een z.g. mussenflat of mussenappartement.

Mussen broaden graag gezamenlijk in een kolonie. De mussennestkast bevat 3 appartementjes zodat de mussen gezellig samen kunnen broeden.

De kast heeft drie invliegopeningen en het dak is afneembaar om het na de broedtijd schoon te kunnen maken.

De prijs is € 30,00 en bestellen kan via het contactformulier.

Mussen (Passeridae) is een familie in de orde der zangvogels. De familie telt 49 soorten.De bekendste soort is ongetwijfeld de huismus. Er zijn echter nog een aantal soorten mussen die in Europa voorkomen.

Mussen zijn bruinachtige vogels met een vrij dikke snavel, een aanpassing aan het eten van zaden. Dit is ook het geval bij enige gorzen. De verschillende soorten mussen hebben duidelijke kenmerken waardoor ze goed van elkaar zijn te onderscheiden.

De mussen behoren tot de superfamilie Passeroidea. Dit is een grote groep, onderling zeer verschillende families, waartoe veel andere zaadetende vogelsoorten behoren zoals de vinken en gorzen, maar ook insecteneters zoals heggenmus en de piepers en kwikstaarten. Anders dan hun naam doet vermoeden zijn mussen daarom geen nauwe verwanten van de heggenmus. De familie is het nauwst verwant met de wevervogels. Mussen zijn zeker niet verwant met de grasmus die tot de superfamilie Sylvioidea hoort.

(Bron Wikipedia)